Fel

Kuka Művek – új sorozat a Mórától

kukamuvek1a

Kuka Művek – új sorozat a Mórától

 

Kuka Művek – ezzel a címmel indította útjára Móra kiadó új sorozatát, melynek főszereplői kukás -, utcaseprő -, locsoló – , hókotró és darus autók. Mesekönyv, amely szinte észrevétlenül mutatja meg az ovisoknak, miért fontos a környezet védelme, milyen összefüggés van az életmódunk és a környezeti károk között, s megmutatja azt is, mit tegyünk, hogy minél kevesebb kárt okozzunk.
pixel

pixel

kukamuvek2

A mesék egy képzeletbeli városka utcáin játszódnak, s tíz különböző kukás- és utcaseprő autó „életén”, napi feladatain, kalandjain keresztül eleveníti meg a városka hulladékgazdálkodását.

A gyerekek nagyon szeretik a kukásautókat. Képesek mindent félredobva az ablakhoz rohanni, ha meghallják, hogy valamelyik a ház elé érkezett. Lelkesen integetnek neki, és élvezettel figyelik, ahogy a magasba emelkednek a kukák, és sorban kiürülnek.

 

kukamuvek4

A KUKA MŰVEK című mesesorozatban a gyerekek izgalmas kalandokat élhetnek át egy képzeletbeli kisváros: Virgonc Város kukásautóinak történetein keresztül

Tíz kukásautó – locsoló, söprögető, kis és nagy kukás, darus, hókotró, szelektív szemétgyűjtő – számtalan fontos feladatot lát el a városban. Nélkülük az utcák, a terek, a parkok szemetessé és piszkossá változnának

A gyerekek azonban nem csak a történeteket izgulhatják végig, hanem arról is tapasztalatot szerezhetnek, hogy mit jelent életünkben a barátság, az összetartás, a segítőkészség, a szolidaritás. Közben szinte észrevétlenül azt is megtanulják, hogy mennyire fontos a környezet védelme, a hulladék szelektív összegyűjtése és megfelelő kezelése, és hogy milyen pusztító következményekkel járhat, ha nem hagyunk fel környezeti erőforrásaink pazarlásával.

A globális felmelegedéstől, a természeti környezet pusztulásától, átalakulásától fenyegetett világunkban rendkívül fontos, hogy a gyerekek már igen korán, a meseolvasás időszakában szembesüljenek ezekkel a kérdésekkel. Nem lehet azonban cél, hogy szorongást keltsünk bennük jövőjükkel kapcsolatban. Az viszont igen, hogy gondolkodásukat, szokásaikat – egész életformájukat áthassa a környezettudatos szemlélet. S mi más lenne alkalmasabb erre, mint egy játékos, izgalmas, vicces -, és kedves mese.

 

kukamuvek3

Zöld Panna: Kuka Művek 1. –  Virgonc Város ünnepel

2799.- ft

Ajánlott: 10 éves korig

 

www.mora.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása