Fel

Krearton – azaz karton karácsonyfa mindenkinek

kreat1kis

Krearton – azaz karton karácsonyfa mindenkinek

 

Aki egy kicsit is környezettudatosan éli meg a karácsonyt, annak egy kiváló ajánlatunk van. Nem kell a földlabdába bújtatott fenyőfával sem bajlódniuk, vagy épp  azon görcsölniük, hogy már megint hova fogják kiültetni. Mi egy sokkal kreatívabb, egyszerűbb, környezetbarát, újrahasznosítható karton karácsonyfát mutatunk be – a KreARTON fáját!

pixel

pixel 

Bemutatkozik a KreARTON

Képzeljtek el egy olyan karácsony estét, amelyhez a karácsonyfát együtt alkotjátok meg. A gyerekekkel együtt színezitek ki, díszítitek fel a fácskát. Majd mikor elmúlnak az ünnepek, csak egyszerűen visszacsomagoljátok a dobozba, s a következő évben újra elő lehet venni. Hogy létezik –e ilyen? Igen a KreARTON papír karácsonyfája, amely nemcsak egyféle méretben, formában kaphatóak. Vimola Dóra, a vállalkozás anyukája elmesélte, hogy az ötlet egy kirándulás során fogalmazódott meg benne. Hogy mi lenne, ha valahogy fel tudnák használni a költözéskor megmaradt sok-sok kartonpapírt. S ez lett az eredménye. Azóta számos játékot, felnőtteknek készített – lámpabúra – termékeket alkotott, tervezett. De ezek közül most épp a karácsonyfa a legaktuálisabb, amelyet háromféle méretben kaphatunk meg. A karácsonyfa díszítésben is segít a tervező, hiszen az egymásba csúsztatható kartonpapírokból könnyedén kinyomhatjuk a díszeket: gyertyákat, csillagokat, gömböket. S, hogy milyen is lesz a mi a saját személyre szabott fácskánk? Az mindig a felhasználóra van bízva, s a mi kreativitásunkra.

 

krea4

 

Alkotás – fejlesztés

„Fontos, hogy ne vízfestékkel fessük ki a fánkat. – folytatja Dóra – Kiváló technikák vannak már. Ilyen például krétafilc, amely a karton felületén marad, gyönyörűen fed. De használhatunk egyedi készítésű matricákat. Egyik évben mi például kristálycukorral díszítettük fel a fánkat.”   A magunk készítette fácska feldíszítése igazi közös program lehet szülőnek , gyerekeknek egyaránt. Talán az adventi készülődés egyik kötelező elemévé kéne tenni ezt, hiszen a díszítés ideje alatt rengeteg mindenről lehet beszélgetni, megvitatni a színeket, formákat, vagy épp mesélni a gyerekeknek az ünnepről, a készülődésről. Így lesz ez az egyszerű kis fa díszítés a családterápia egyik lépcsője, illetve egy fontos kreatív foglalkozás a gyerekeknek.

 

krea3

 

Még több játék

„Ami még nagyon fontos, s tényleg tapasztalatból mondom, hogy ezek a játékok tartósak. Az összerakós karácsonyfa mellett számos olyan játékot is készítettem, terveztem gyerekeknek, amelyek kiállták a játékkal eltöltött idő próbáját. – véli Dóra – A gyerekek megbecsülik ezt a játékot, vigyáznak rá. Hogy kiszínezhetik, alkotnak vele fejlődik a kreatív látásmódjuk, önállósodnak. Másrészt tudatosul bennük a környezetvédelem, az újrahasznosítás. Hiszen sokszor az egyszerűbb alapanyagokból készített játékok sokkal értékesebbek számukra, mint egy megvett, kész, előre gyártott játék.   Hiszen ezeknek a játékoknak a megalkotásában ők is részt vettek, s ezáltal még jobban a magukénak érzik.„

kre5

Aki szeretne ilyen fantasztikusan szép karácsonyfákat, vagy egyéb játékokat venni, annak ajánljuk ezt  a linket: http://www.krearton.hu/, ahol mindent megnézhet, s meg is rendelhet.

 

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása