Fel

A Videotanár elindítja az ország legnagyobb tanulmányi versenyét

fizikatanulas1

A Videotanár elindítja az ország legnagyobb tanulmányi versenyét

 

2013 végén indult útjára a Videotanár kezdeményezés, melynek célja, hogy a Nemzeti Alaptantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat. Most, hogy becsöngettek a 2015/16-os tanévre, a Videotanár csapata is virtuális krétát ragadott, és meghirdeti az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét!

pixel

pixel

fizikatanulas2

Interaktív Videotanár

A szuper videók mellett ellenőrző feladatsorokkal bővítették a tartalmat a fejlesztők, így az eddigiekhez képest még interaktívabb lesz a Videotanár felülete. A vállalkozó kedvű diákok, akik a tanulmányi versenyeken részt vesznek, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak majd. 

Az indulás óta közel 850 oktató videó került fel a Videotanárra, ami most 17.000 ellenőrző kérdéssel bővült. A virtuális iskola indulása óta igen hasznosnak bizonyult az iskolás kamaszok önképzése, korrepetálása során. Ez alatt az idő alatt 70 tanár és 14 lektor dolgozott azon, hogy egy bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist adjanak azoknak a diákoknak, akiknek segítség kell az elfelejtett ismeretek átismétlésében, az önképzésben, vagy egyszerűen a tananyag más irányból megközelített megértésében. A közel 600.000-es nézettséggel, és majdnem 3.000 feliratkozóval büszkélkedő Videotanár csapatához idén egy népszerű online videósztár, Unfield is csatlakozik.

 

unfield

Unfield a Videotanár segítségével tanul

Unfield YouTube csatornája több mint 170.000 feliratkozóval rendelkezik, ezzel az egyik legnépszerűbb hazai online videósztár a korosztályában. Pontosan ismeri az iskolások problémáit, tanulási szokásait: „Rengetegszer keresgéltem az interneten olyan honlapot, ami tulajdonképpen online tanulási lehetőség. És hogy miért? Amikor elvégzed a sulit, akkor rengeteg dolgot elfelejtesz. De nekem muszáj lesz az érettségihez sok mindent felfrissíteni, illetve sok mindent még megtanulni. Most kapóra jött egy együttműködési lehetőség a Videotanárral. Én a Videotanár honlapon tudok tanulni, nekem ez király, és a nézőimnek is legalább most nem cleverbot-ot, nem chatroulette-t mutatok, hanem valami hasznosat, amivel kicsit ti is rájönnek, hogy jó dolog ez a tanulás.”

Unfield első videója a Videotanárról itt látható, amiben bemutatja az oldal működését.:

https://youtu.be/qbopWSzGl5Q

Unfield tehát tanul majd a videók segítéségével, és részt vesz a tanulmányi versenyen is, és élményeit folyamatosan megosztja majd saját közösségével.

 

tanulas2

Ki lesz Magyarország legokosabb diákja?

A Videotanár szeptember 25-én, pénteken indítja útjára az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét. A versenyen bármely felsőtagozatos általános iskolás diák indulhat, a részvétel feltétele a Videotanár oldalán történő regisztráció. A verseny résztvevői Témazáró dolgozatokat írnak majd, a hónap végén pedig kitölthetnek egy Maratont, ami egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsor. A megmérettetés 8 hónapon keresztül tart majd, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, így a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők. Aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával oldja meg a feladatsorokat, az lesz a győztes. A kis Témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig garantált értékes nyereményeket kapnak. Egy versenyző többször is nekikezdhet a dolgozatnak, hiszen a végső cél az, hogy a diákok tanuljanak, gyakoroljanak és könnyebben vegyék majd az éles akadályokat az iskolában. A helyezésekért pontok, a pontokért pedig értékes nyeremények várják a nebulókat.

 

tanulas1

Miért érdemes használni a Videotanárt?

Az alapítók nem titkolt szándéka az, hogy kezdeményezésüknek köszönhetően az ország minden területén ugyanolyan feltételekkel tanulhassanak a gyerekek, miközben ugyanolyan nagyszerű tudásbázist kapnak. Akinek nincs meg az anyagi háttere ahhoz, hogy magántanár foglalkozzon vele, most virtuálisan, ingyen kap segítséget olyan tanároktól, akik a Videotanáron keresztül magyarázzák el, ami esetleg a tanórán nem volt érthető.  A Videotanár nem csak a gyerekeknek szól, hanem segít a szülőknek, nagyszülőknek is abban, hogy átismételjék a tananyagokat és tudjanak segíteni a gyereküknek a tanulásban. Ebben az iskolában a legelhivatottabb tanárok tanítanak,  akik a mindennapos óráik után időt, energiát nem sajnálva témájuk legjobb értőivé és előadóivá nevelték magukat, így szolgálva a Videotanár közösségét.

Vajon ki lesz Magyarország legokosabb kisdiákja? Versenyre fel!

www.videotanar.hu

https://www.youtube.com/user/videotanar

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása