Fel

Szalagos farsangi fánk – farsangra

fank5

Szalagos farsangi fánk – farsangra

 

pixel

pixel

fank2

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

3 dkg élesztő

4 tojássárgája

10 dkg margarin

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

kb. 3 dl tej

1 evőkanál rum

fél citrom reszelt héja

 

fank3

Elkészítés:

Az élesztőt egy kis cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és a többi cukorral összekeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt is. Összedagasztom annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, majd amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzákeverem. Egy kevés liszttel megszórom, aztán meleg helyen addig kelesztem, míg duplájára nő. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom.

 

fank4

Fánkszaggatóval kiszaggatom, a maradékot újra összegyúrom és újra kiszaggatom, míg a tészta el nem fogy. Ekkor még egy negyed órát kelesztem a kiszaggatott fánkokat. Addig egy lábasban olajat melegítek, majd a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd amikor szép aranybarna megfordítom, és nagy lángon, de már fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a farsangi fánk. Porcukorral és lekvárral tálalom.

Jó étvégyat!

 

 

forrás: www.teunneped.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása